Jdi na obsah Jdi na menu

Čočkový salát s pečenou dýní

5. 4. 2020
 

         POSTUP: 

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Čočku propláchněte a dejte vařit do hrnce s osolenou vodou.
  3. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na klínky.
  4. Dýni důkladně omyjte, rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a nakrájejte ji na plátky.
  5. Plátky dýně spolu s cibulí a rozmarýnem dejte do zapékací mísy.
  6. Přidejte trochu olivového oleje, sůl a pepř a dejte do trouby na 20–25 minut péct.
  7. Mezitím si nasekejte nadrobno petrželku.
  8. Když je čočka uvařená a dýně s cibulí upečená, nechte obojí jen chvilinku vychladnout.
  9. Vše (bez rozmarýnu) přemístěte do mísy, přidejte posekanou petrželku, olivový olej, sůl, pepř, citronovou kůru z celého citronu a šťávu z půlky citronu a prolisovaný česnek a důkladně promíchejte.
  10. Při servírování pokapejte jogurtem a ozdobte meduňkou.
  11. Salát se ideálně hodí k pečenému či grilovanému masu či rybě. Já zvolila šťavnaté farmářské kuřecí prso a byla to naprostá dokonalost.